Makrela wędzona - indeks glikemiczny

Indeks glikemiczny Ładunek glikemiczny
makrela wędzona 0 0
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w makreli wędzonej oraz jakie alergie mogą powodować.
Makrela wędzona - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wskaźnik indeksu glikemicznego wędzonej makreli

Przeczytaj co to jest indeks glikemiczny i jak go rozumieć

Indeks glikemiczny (w skrócie IG) to wskaźnik szczególnie ważny dla osób chorujących na cukrzycę czy insulinooporność, który można znaleźć w specjalnych tabelach. Informuje nas o tym, jak szybko po spożyciu danego produktu rośnie poziom glukozy we krwi w porównaniu do spożycia glukozy (mającej IG 100).

Tabela glikemiczna dzieli produkty na 3 kategorie:

  • niski indeks glikemiczny - do 55
  • średni indeks glikemiczny - 56-69
  • wysoki indeks glikemiczny - 70 i więcej
  • W przypadku produktu takiego jak makrela wędzona indeks glikemiczny wynosi 0, czyli mamy do czynienia z niskim indeksem glikemicznym.

Sprawdź indeks glikemiczny dla produktów powiązanych z makrelą wędzoną
Łosoś, Łosoś wędzony, Tuńczyk, Makrela

Dowiedz się również:

Tabela informacyjna dla wędzonej makreli

Makrela wędzona
Kategoria produktu Ryby, owoce morza
Cena Sprawdź cenę wędzonej makreli
Kalorie Sprawdź kalorie w makreli wędzonej
Alergie* Ryby i produkty pochodne
Dieta wegańska Nie
Dieta wegetariańska Nie
Indeks glikemiczny 0
(niski)

Przepisy z makrelą wędzoną

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z makrelą wędzoną

pasta z makreli kcal
Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto