Żabie udka - 3 proste przepisy. Sprawdź koniecznie!

0
0,0/5

Francuski specjał jakim są żabie udka jest naprawdę bardzo pyszny. Dla większości osób żabie udka nie są zachęcającym daniem. Ten przysmak dla Francuzów jest bardzo luksusowym daniem. Przygotuj poniższe przepisy a zdziwisz się jakim pysznym daniem są żabie udka. Spróbuj żabich udek po francusku w pysznej panierce. Jeżeli planujesz danie z grilla to świetnym pomysłem są grillowane żabie udka sezamem. Kolejną propozycją są przepyszne żabie udka w panierce panko z sosem majonezowo-czosnkowym a to wszystko w towarzystwie makaronu.

Żabie udka w panierce z cytryną, a także 3 proste i łatwe przepisy na żabie udka krok po kroku
Żebie udka krok po kroku, czyli 3 smaczne przepisy na żabie udka, proste i efektowne danie

Żabie udka w pysznej panierce po francusku

Przepisy kulinarne na żabie udka są przeróżne. To jest przepis na żabie udka po francusku. Należy do najbardziej znanych przepisów kulinarnych na przepyszne żabie udka. Żabie udka po francusku podawaj ze świeżą bagietką z masłem czosnkowo-ziołowym. Takie danie jest bardzo wysokokaloryczne, więc trzeba wziąć to pod uwagę.

żabie udka po francusku przepysznej panierce są najłatwiejsze do przygotowania. do zrobienia tego przepisu potrzeba niewiele składników. Jest to szybkie do zrobienia danie. Nie jest to trudna potrawa także przygotowanie jej nie sprawia większego problemu.

W tym przepisie żabie udka są smażone. Nic nie stoi na przeszkodzie by zrobić żabie udka pieczone. Będą równie dobre.

Żabie udka w pysznej panierce po francusku

Najprostszy przepis na klasyczne żabie udka po francusku. Przepyszne, delikatne mięso żabie otoczone maślanym smakiem wspaniałej panierki. Szybkie do zrobienia i bardzo zaskakujące danie.
0
0,0/5
W skrócie
Czas przygotowania
25 min
Poziom
trudności
łatwy
Ilość porcji
w przepisie
6
Wielkość
jednej porcji
310 g
Żabie udka w pysznej panierce po francusku

Lista składników do przygotowania żabich udek w pysznej panierce po francusku

  • Bagietka francuska 240 g
  • Mąka pszenna typ 500 400 g
  • Masło 400 g
  • Czosnek 30 g
  • żabie udka 800 g

Przygotowanie żabich udek w pysznej panierce po francusku krok po kroku

Do dużej miski dodaj około 350 g mleka. Umieść w mleku umyte żabie udka. Zostaw je tam na 5 minut. Następnie odlej mleko.

Połowę masła powoli roztop na dużej patelni.

Żabie udka wymieszaj z mąką i dokładnie obtocz ze wszystkich stron.

Na roztopione masło dodaj mięso żabie. Stopniowo zacznij dodawać drugą połowę masła. Każde udko postaraj się smażyć dokładnie z każdej strony na złocisty kolor. Dodaj sól oraz pieprz.

2 pęczki natki pietruszki posiekaj. Obrany czosnek pokrój bardzo drobno. Dodaj do podsmażonych już żabich udek i dokładnie wymieszaj. Smaż jeszcze maksymalnie 2 minuty.

Podawaj żabie udka z pysznym maślanym sosikiem w towarzystwie świeżej lub pieczonej bagietki. Bagietka może być podana z masłem ziołowym lub czosnkowym.

Sprawdź szczegółowe informacje o wartościach odżywczych, alergiach i kosztach przygotowania potrawy klikając w przycisk poniżej

Żabie udka w pysznej panierce po francusku

Grillowane żabie udka z sezamem

Fantastyczny sposób na zaskakujące danie z grilla. Wszyscy na pewno będą zaskoczeni jak pyszne danie zaserwujesz na grillu. Te żabie udka są zamarynowane w idealnej marynacie. Dodatek sezamu świetnie sprawdza się w całym daniu.

Całość komponuje się cudownie a podana razem ze świeżym, grillowanym pieczywem. Przepisy kulinarne na dania z grilla są pyszne, ale większość jest Ci znana. Grillowane żabie udka to może być potrawa na grilla, której nikt z Twoich znajomych lub rodziny nie miał okazji próbować.

Jeżeli chcesz zrobić świetne danie i zaskoczyć wszystkich spróbuj tego przepisu.

Grillowane żabie udka z sezamem

Przepyszna propozycja na bardzo intrygujące danie na grilla. Cudowna marynata i delikatne mięso otoczone chrupiącym sezamem. Koniecznie spróbuj tego przepisu na pyszne żabie udka.
0
0,0/5
W skrócie
Czas przygotowania
10 min
Poziom
trudności
łatwy
Ilość porcji
w przepisie
4
Wielkość
jednej porcji
100 g
Grillowane żabie udka z sezamem

Lista składników do przygotowania grillowanych żabich udek z sezamem

  • Olej rzepakowy 20 ml
  • Czosnek 25 g
  • Sezam nasiona 30 g
  • żabie udka 300 g

Przygotowanie grillowanych żabich udek z sezamem krok po kroku

Przygotuj marynatę. Połącz razem olej, 6 łyżek sosu sojowego, sok z 1 limonki, pół łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Dodaj również przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bardzo drobno posiekany imbir (około 1/4 łyżeczki). Na koniec dodaj sezam oraz odrobinę świeżego chilli. Bardzo dokładnie całość wymieszaj.

Dodaj do powstałej marynaty żabie udka. Odstaw do lodówki na 2 godziny.

Na tackę do grillowania wyłóż żabie udka i obficie polewaj marynatą podczas grillowania. Grilluj maksymalnie 7 minut.

Podawaj z grillowanym pieczywem, sosem lub innymi ulubionymi składnikami.

Sprawdź szczegółowe informacje o wartościach odżywczych, alergiach i kosztach przygotowania potrawy klikając w przycisk poniżej

Grillowane żabie udka z sezamem

Żabie udka w panierce panko z grzankami i sosem majonezowo-czosnkowym

Panierowane żabie udka pysznymi grzankami oraz sosem to świetne danie. Chcesz zrobić rzadko spotykaną potrawę? Oto propozycja na przepyszne danie. Grzanki podane są z żabimi udkami panierowanymi w panierce panko. Wszystko to podane jest z sosem majonezowo-czosnkowym.

Do przygotowania tego przepisu potrzebna jest panierka panko. Można też użyć zwykłej bułki tartej. Ten przepis polega na usmażeniu żabich udek. Jeżeli chcesz by danie miało troszeczkę mniej tłuszczu śmiało można zrobić takie żabie udka pieczone. W smaku będą identyczne.

Świetne żabie udka w cudownej, chrupiącej panierce i przepyszne świeże grzanki. Dodatek sosu majonezowo-czosnkowego nadaje idealny smak całej potrawie. Szybko i bardzo prosto.

Żabie udka w panierce panko z grzankami i sosem majonezowo-czosnkowym

Świetne żabie udka w cudownej, chrupiącej panierce i przepyszne świeże grzanki. Dodatek sosu majonezowo-czosnkowego nadaje idealny smak całej potrawie. Szybko i bardzo prosto.
0
0,0/5
W skrócie
Czas przygotowania
30 min
Poziom
trudności
średni
Ilość porcji
w przepisie
4
Wielkość
jednej porcji
320 g
Żabie udka w panierce panko z grzankami i sosem majonezowo-czosnkowym

Lista składników do przygotowania żabich udek w panierce panko z grzankami i sosem majonezowo-czosnkowym

  • Bagietka francuska 240 g
  • Czosnek 50 g
  • Jajko 2 szt.
  • Olej rzepakowy 30 ml
  • Śmietana 12% 150 g
  • majonez light 50 g
  • żabie udka 500 g
  • panierka panko 150 g

Przygotowanie żabich udek w panierce panko z grzankami i sosem majonezowo-czosnkowym krok po kroku

Rozgrzej olej.

Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Połowę czosnku wymieszaj z majonezem, śmietaną oraz solą i pieprzem.

Żabie udka umyj i wymieszaj z solą, pieprzem oraz połową czosnku.

Jajko roztrzep widelcem i przygotuj panierkę panko.

Żabie udko obtocz w jajku a następnie w panierce.

Panierowane udka zacznij smażyć na gorącym oleju. Smaż maksymalnie 10 minut na złoty kolor.

Pieczywo upiecz w piekarniku. Podawaj z chrupiącymi udkami oraz sosem.

Sprawdź szczegółowe informacje o wartościach odżywczych, alergiach i kosztach przygotowania potrawy klikając w przycisk poniżej

Żabie udka w panierce panko z grzankami i sosem majonezowo-czosnkowym

Zaskakujący produkt – żabie udka

Żabie udka jest to produkt pochodzący od żaby. Składa się z dwóch nóżek żabich. Jest to produkt zaliczany do mięs. Smak żabich udek porównuje się do smaku mięsa drobiowego. Mięso z ud żaby jest bardzo delikatne. Żabie udka, które można kupić w sklepie, są pozbawione skóry. Są także wypatroszone więc można od razu je przeznaczyć do przygotowywania potrawy.

Ten produkt jest dosyć ciężki do kupienia, ponieważ nie jest obecny w każdym sklepie. Najlepiej szukać go w dużych marketach z kuchnią międzynarodową lub w hurtowniach.

Ludzie nie są przekonani do próbowania takich dań. Tymczasem są one naprawdę wyborne.

W jaki sposób przyrządzić żabie udka? Z czym podawać żabie udka?

Przed przystąpieniem do przyrządzenia żabich udek należy je wymoczyć w wodzie z octem albo w mleku. Czas moczenia powinien wynosić około godzinę.

Żabie udka są wyśmienite podane z bagietką czosnkową. Można przygotować żabie udka w przepysznych panierkach. Możesz również przyrządzić pyszną marynatę. Są bardzo dobrym dodatkiem do między innymi makaronu z sosu. Do żabich udek pasują wszelkiego rodzaju dipy.

Z żabich udek można przygotować zupę. Żabie udka pyszne są w połączeniu z sałatką. Żabimi udkami można zastąpić każdy rodzaj mięsa. Dodawaj je więc do potraw, w których występuje mięso.

Żabie udka można przyrządzić na różne sposoby. Najbardziej znane sposoby przygotowania żabich udek to smażenie, duszenie, pieczenie, grillowanie albo gotowanie. Kwestia preferencji i przepisu.

Przydatne porady jak jeść żabie udka

Wedle tradycji żabie udka przygotowuje się oraz spożywa w patelni o kształcie owalnym.

Przy jedzeniu żabich udek przyda się miseczka z wodą i sokiem z cytryny po to by umyć ręce. Żabie udka je się rękami. Można zjeść je za pomocą sztućców. Żabie udka, które są podawane na przykład dipem, wygodnie jeść po prostu rękami. W przypadku potrawy na przykład z sosem wygodnie jest użyć sztućców.

Żabie udko powinno się jeść poprzez rozerwanie obu udek i obgryzanie mięsa.

Polecam spróbować także przepis na zupę rybną z dorsza, zupę krem z soczewicy oraz ciecierzycę po bretońsku. Zupa rybna z dorsza jest fajnym urozmaiceniem codziennych posiłków. Drugim godnym polecenia daniem jest zupa krem z soczewicy. Ciecierzyca po bretońsku to fajny sposób by nieco odmienić tradycyjną potrawę. Zupa rybna z dorsza świetnie radzi sobie z włączeniem do diety ryb. Zupa krem z soczewicy oraz ciecierzyca po bretońsku to świetne źródło cennego białka. Bardzo zdrowe posiłki w pysznym wydaniu.

Czy ten artykuł był dla Ciebie pomocny?
Oceń
Dla 0,0% czytelników artykuł okazał się być pomocny
Skomentuj
Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto