Sałatka z fasolką

sałatka z fasolką

Sałatka z fasolą czerwoną i białą może być przyrządzona na kilka sposobów i każdy z nich jest bardzo smaczny i zdrowy. Poza tym, że surówki są pysznym posiłkiem to zrobienie ich zajmie niewiele czasu, dodatkowo jest to bardzo proste. To który przepis wypróbujesz jako pierwszy? Surówka z grochem czerwonym z jajkiem i ogórkiem kiszonym czy może z białej fasoli jaś i pieczarkami marynowanymi? Oba przepisy są dobre na Wielkanoc czy Boże Narodzenie. Dla fanów kuchni tureckiej – przepyszny piyaz. A jeśli przepadasz za swojskimi smakami to surówka z grochem czerwonym gotowanym oraz ziemniakami i szynką będzie odpowiedni.

Sałatka z fasolką - przepisy na najsmaczniejszą sałatkę fasolową

Sałatka z fasolą czerwoną i białą może być przyrządzona na kilka sposobów i każdy z nich jest bardzo smaczny i zdrowy. Poza tym, że surówki są pysznym posiłkiem to zrobienie ich zajmie niewiele czasu, dodatkowo jest to bardzo proste. To który przepis wypróbujesz jako pierwszy? Surówka z grochem czerwonym z jajkiem i ogórkiem kiszonym czy może z białej fasoli jaś i pieczarkami marynowanymi? Oba przepisy są dobre na Wielkanoc czy Boże Narodzenie. Dla fanów kuchni tureckiej – przepyszny piyaz. A jeśli przepadasz za swojskimi smakami to surówka z grochem czerwonym gotowanym oraz ziemniakami i szynką będzie odpowiedni.

Sałatka z fasolą czerwoną

Pyszna sałatka z fasoli czerwonej konserwowej dobra na wielkanocne śniadanie. Przepis na sałatkę zawiera same najlepsze i najprostsze składniki, z których powstaje coś pysznego. Znajdziesz tu jajka, jabłko, ogórki kiszone, groszek, cebulę czerwoną oraz pyszny majonezowo-jogurtowy sos. Szybka, prosta i nadająca się nie tylko na święta. Jako codzienny posiłek jest bardzo dobrym i zdrowym pomysłem. Można podawać ją z pieczywem, ale sama bez dodatków również jest pyszna i sycąca. Spróbuj i przekonaj się.

Sałatka z białej fasoli i pieczarek marynowanych

Pyszna sałatka z gotowanej białej fasoli jaś z marynowanymi pieczarkami – pięknie wyglądająca i genialna w smaku. Idealna do wpisania na wielkanocne lub imprezowe menu. Przepis na tę sałatkę jest mega prosty a do zrobienia trzeba tylko mieć fasolę gotowaną, pieczarki i paprykę marynowaną oraz jajka. Wszystko to zatopione w sosie musztardowo-majonezowym – przepyszne! Zrób tę sałatkę dzień wcześniej, by była jeszcze bardziej wyrazista w smaku. Idealnie pasuje do podgrzanego i zarumionego pieczywa z masłem czosnkowym.

Turecka sałatka z białej fasoli

Piyaz, bo tak nazywa się ta sałatka, to pyszna sałatka turecka z białej fasoli. Składa się z kilku prostych składników i jest bardzo prosta do wykonania. Polecam! Z przyrumienionym chlebem jest przepyszna. Pełna aromatu świetnych przypraw, które sprawiają, że sałatka nie jest nudnym daniem. Jeśli preferujesz turecką kuchnię, to tego dania koniecznie musisz spróbować i naprawdę warto jest ją przygotować samodzielnie. Jest szybka w robieniu, składniki są łatwo dostępne i tanie. Świetny wegetariański posiłek.

Sałatka z czerwoną fasolą, ziemniakami i szynką

Sałatka z grochem czerwonym gotowanym, ziemniakami i szynką – pyszna i sycąca potrawa. Łatwo i szybko ją zrobić, ponieważ przepis składa się tylko z kilku składników. Nie trzeba podawać z sałatką pieczywa, ponieważ zawiera ziemniaki. Pasuje ona natomiast do mięsa. Smaczna jest także sama w sobie, bez dodatków. Prosto, tanio i dobrze – tak wszyscy lubią najbardziej. Warto sałatkę zrobić dzień wcześniej, by smaki lepiej się przeniknęły. Ta sałatka jest dobra na imprezy i na grilla jako super dodatek.

Sałatka z fasoli – dobry pomysł na pyszne danie

Zdecydowanie sałatka jest takim posiłkiem, który zasługuje na miano zdrowego i odżywczego. Sałatka z fasolą to bardzo proste danie. Zrobienie jest bardzo szybkie, szczególnie gdy korzystasz z czerwonej fasoli z puszki. Sałatka z fasolą konserwową wymaga tylko przepłukania jej pod wodą. Czas wykonania skraca się znacząco. Surowa czerwona fasola musi być wcześniej namoczona przez około 10 godzin. Po moczeniu czerwona fasola gotowana jest do miękkości – czyli około godziny. Pierwsze 15 minut gotuj bez przykrycia, by nie była bardzo ciężkostrawna. Tak więc fasolka w puszce nie wymaga tak naprawdę żadnego przygotowania. Fasolka konserwowana jest od razu gotowa do użycia.

Składniki pasujące do sałatki warto dobrze dobrać. Ogromnie istotną rolę grają przyprawy. Świeże zioła takie jak natka pietruszki czy czosnek są bardzo aromatyczne, dzięki temu sałatka jest pełna smaku. Co do dodatków to z reguły nie są wymagane. Jest to posiłek bardzo sycący. Do sałatki z fasoli pasować może pieczywo albo mięso. Sałatka z fasolą chętnie jest przygotowywana na święta lub na imprezy jako pyszna potrawa ciesząca się dużą aprobatą. A może zainteresuje cię także ten artykuł z przepisami na fasolkę szparagową?

Sałatka z fasolką - przepisy

Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto