Próbowałeś
barszczu ukraińskiego z białą lub czerwoną fasolą z puszki? Jeśli jeszcze nie –
zapraszam do degustacji. Te trzy przepisy na barszcz czerwony po ukraińsku
sprawią, że polubisz zupy. Spróbuj barszczu ukraińskiego w lżejszej wersji z
ziemniakami i fasolą białą lub czerwoną. Jest też propozycja na klasyczny
przepis na barszcz ukraiński z fasolą, z kapustą kiszoną i żeberkami. Coś
wspaniałego.
Barszcz ukraiński z fasolą krok po kroku, czyli najlepsze przepisy i sposób przygotowania barszczu z dodatkiem fasoli
Barszcz ukraiński z białą fasolą
Przepis na barszcz ukraiński z fasolą białą z
puszki – szybki, zdrowy obiad. Podany z ugotowanym mięsem z kurczaka oraz
zabielony śmietanką to pyszne, lekkie danie. Barszcz czerwony poleca jeść się
ze świeżym pieczywem. Poza pieczywem niektórzy podają barszcz ukraiński
dodatkowo z kleksem gęstej śmietany oraz z jajkiem ugotowanym na twardo. Tak
skomponowany posiłek stanowi pełnowartościowe danie, które warto włączyć do
jadłospisu. Warto ugotować zupę, która jest smaczna i pożywna dla całej
rodziny.
Barszcz ukraiński z białą fasolą
Przepis na barszcz ukraiński z fasolą białą z puszki – szybki, zdrowy obiad. Podany z ugotowanym mięsem z kurczaka oraz zabielony śmietanką to pyszne, lekkie danie.
Lista składników do przygotowania barszczu ukraińskiego z białą fasolą
Bulion drobiowy 1500 g
Burak 1000 g
Seler korzeniowy 50 g
Ziemniaki późne 600 g
Kapusta biała 200 g
fasola konserwowa 480 g
Udko kurczaka bez skóry 300 g
Marchewka 100 g
Śmietanka kremowa 30% 50 g
Przygotowanie barszczu ukraińskiego z białą fasolą krok po kroku
Marchewkę, ziemniaki, selera i buraki obierz i pokrój w kostkę. Zagotuj do miękkości. Mięso również ugotuj do miękkości.
Jak warzywa będą miękkie zagotuj bulion.
Do bulionu dodaj opłukaną fasolę oraz poszatkowaną kapustę i gotuj około 20 minut.
Po tym czasie dodaj do bulionu ugotowane warzywa wraz z 3 liśćmi laurowymi, 3 ziarnami ziela angielskiego oraz sól, pieprz i sok z cytryny. Wszystko gotuj jeszcze 10 minut.
Gdy zupa będzie ugotowana wyłącz gaz i dodaj śmietankę oraz pokrojone mięso. Dopraw jeśli trzeba.
Sprawdź szczegółowe informacje o wartościach odżywczych, alergiach i kosztach przygotowania potrawy klikając w przycisk poniżej
Chcesz ugotować tradycyjny barszcz czerwony
po ukraińsku? Oto przepis na przepyszny, klasyczny przepis na zupę pełną
warzyw, mięsa i wspaniałego aromatu. Podanie barszczu ukraińskiego z gęstą
śmietaną to tradycyjny sposób. Do tego świeże, chrupiące pieczywo i
pełnowartościowy obiad gotowy. Barszcz ukraiński z fasolą białą to dobry sposób
na smaczną zupę, która jest bardzo sycąca i jednocześnie prosta. Prawdziwy
barszcz ukraiński jest gotowany na kapuście kiszonej, natomiast Polacy z reguły
dodają kapustę białą.
Prawdziwy barszcz ukraiński z białą fasolą
Chcesz ugotować tradycyjny barszcz czerwony po ukraińsku? Oto przepis na przepyszny, klasyczny przepis na zupę pełną warzyw, mięsa i wspaniałego aromatu.
Lista składników do przygotowania prawdziwego barszczu ukraińskiego z białą fasolą
fasola konserwowa 480 g
Marchewka 150 g
Seler korzeniowy 70 g
Cebula 200 g
Burak 600 g
Kapusta kiszona 300 g
Żeberka wieprzowe 300 g
Wędzone żeberka wieprzowe 300 g
Ziemniaki późne 900 g
Olej rzepakowy 20 ml
Pietruszka 80 g
Przygotowanie prawdziwego barszczu ukraińskiego z białą fasolą krok po kroku
Rozgrzej połowę oleju w garnku. Pokrój obraną cebulę w kostkę i podsmaż do zarumienienia.
Dodaj żeberka i około 2,7 l wody. Dodaj sól, 6 liści laurowych, lubczyk i 11 ziaren ziela angielskiego. Gotuj około 50 minut aż mięso będzie miękkie.
Selera, marchewkę, buraki, pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Na patelnię dodaj olej i podsmaż warzywa.
Pokrój kapustę kiszoną i dodaj do garnka wraz z podsmażonymi warzywami i pieprzem. Gotuj około półgodziny.
W osobnym garnku ugotuj pokrojone w większą kostkę ziemniaki.
Jak już warzywa i mięso będą gotowe wyjmij z zupy mięso i dodaj do niej ugotowane ziemniaki i fasolę. Dodaj sól i pieprz. Gotuj przez maksymalnie 20 minut na minimalnym ogniu.
Mięso oddziel od kości, podziel na części i dodaj do ugotowanej zupy.
Podawaj ze śmietaną.
Sprawdź szczegółowe informacje o wartościach odżywczych, alergiach i kosztach przygotowania potrawy klikając w przycisk poniżej
Smaczny barszcz czerwony po ukraińsku z
ziemniakami i czerwoną fasolą z puszki to sycąca zupa. Zabielany jest
śmietanką. Podawaj go z popieczonym pieczywem. Przepyszny obiad. Do barszczu
ukraińskiego warto dodać także ugotowane na twardo jajko. Jest to
niskokaloryczny przepis, który jest zdrowy i dodatkowo bardzo dobry. Zupa z
ziemniakami stanowi posiłek, który daje duże uczucie sytości po zjedzeniu. Tak
więc zupa ta może stanowić konkretny i treściwy obiad, który może zastąpić z
powodzeniem drugie danie. A może zainteresuje cię także ten artykuł z
przepisami na sałatki z czerwoną fasolą?
Barszcz ukraiński z ziemniakami i fasolą czerwoną
Smaczny barszcz czerwony po ukraińsku z ziemniakami i czerwoną fasolą z puszki to sycąca zupa. Zabielany jest śmietanką. Podawaj go z popieczonym pieczywem. Przepyszny obiad.
Lista składników do przygotowania barszczu ukraińskiemu z ziemniakami i fasolą czerwoną
Udko kurczaka bez skóry 200 g
Cebula 100 g
Marchewka 90 g
Pietruszka 50 g
Burak 300 g
Ziemniaki późne 500 g
Koncentrat pomidorowy 100 g
Kapusta biała 200 g
fasola konserwowa 240 g
Bulion drobiowy 1700 g
Olej rzepakowy 10 ml
Śmietanka kremowa 30% 50 g
Przygotowanie barszczu ukraińskiemu z ziemniakami i fasolą czerwoną krok po kroku
Zagotuj bulion i ugotuj mięso.
Do drugiego garnka wlej olej. Obraną cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż do zarumienienia i dodaj 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę. Posmaż minutę.
Obierz marchewkę i pietruszkę, pokrój w plastry.
Obierz ziemniaki i buraki. Ziemniaki pokrój w kostkę, buraki w słupki.
Do podsmażonej cebuli dodaj marchewkę i pietruszkę. Podsmaż 5 minut i dodaj buraki oraz ziemniaki.
Dodaj gorący bulion. Gotuj przez 20 minut.
Posiekaj kapustę i dodaj do zupy razem z fasolą. Teraz gotuj około 40 minut.
Gdy warzywa będą miękkie dodaj koncentrat i śmietankę oraz przyprawy. Mięso oddziel od kości, pokrój i dodaj do zupy.
Zamieszaj - zupa gotowa.
Sprawdź szczegółowe informacje o wartościach odżywczych, alergiach i kosztach przygotowania potrawy klikając w przycisk poniżej
Przymierzasz się do zakupu szybkowaru, ale nie wiesz, na co zwrócić uwagę? Jak duży szybkowar wybrać? Sprawdź najczęściej kupowane modele przez internautów.
Barszcz
ukraiński z fasolą – jak się gotuje w Polsce
W kuchni ukraińskiej przygotowanie barszczu
ukraińskiego z fasolą opiera się na użyciu kapusty kiszonej. Polacy gotują
barszcz ukraiński z fasolą oraz z kapusty białej. Kapusta kiszona o wiele
bardziej podkręca smak zupy i jest bardziej wyrazista. Klasyczny przepis
wyróżnia się także tym, że gotuje się go na tłustym mięsie, typu karkówka,
żeberko lub łopatka wieprzowa. Fasola biała i czerwona to znakomity składnik
stanowiący przepis na barszcz czerwony po ukraińsku. By zrobić tę zupę, można
wykorzystać zarówno fasolę czerwoną, jak i białą. Tak samo fasola może być i w
puszce, i surowa.
Jeśli masz ochotę na ciekawe posiłki, poznaj
przepisy na sałatkę z czerwoną fasolą, zapiekankę z fasolką szparagową oraz
sałatkę z fasolką szparagową. Sałatka z czerwoną fasolą oraz sałatka z fasolką
szparagową to dobre inspiracje na imprezowe menu. Zapiekanka z fasolką
szparagową może być zaskakującym obiadem. Sałatka z fasolką szparagową i
sałatka z czerwoną fasolą na grilla sprawdzą się świetnie, a zapiekanka z
fasolką szparagową to warty spróbowania przepis.
Czy ten artykuł był dla Ciebie pomocny?
Oceń
Dla 96.0% czytelników artykuł okazał się być pomocny