Błąd, przez który Twoje kotlety mielone są suche – sprawdź, jak tego uniknąćKotlety mielone to klasyk, bez którego trudno wyobrazić sobie domowy obiad. Aromatyczne, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku – potrafią zachwycić prostotą. Choć ich przygotowanie wydaje się banalne, to właśnie podczas smażenia najłatwiej o błąd. Zbyt krótko – będą surowe w środku, zbyt długo – wyschną i stracą smak. Jak więc smażyć kotlety mielone, by były idealne? Wystarczy znać kilka prostych zasad dotyczących czasu, temperatury i rodzaju tłuszczu. Sprawdź, ile minut smażyć mielone i na czym najlepiej to robić, by zawsze wychodziły złociste, pachnące i soczyste.
Dziennikarze ujawnili tajemnicę mięsa z Dino. Oto, co tak naprawdę trafia na nasze talerzeKażdego dnia mnóstwo Polaków nabywa mięso w sklepach Dino, oczekując świeżości i wysokiej jakości. Ale czy kiedykolwiek rozważaliście, skąd rzeczywiście pochodzi to mięso? Dziennikarze postanowili to zbadać – wyniki śledztwa mogą zaskoczyć wielu konsumentów. Okazało się, że wyroby z lad mięsnych Dino mają jedno, dokładnie kontrolowane źródło, a to, co znajduje się na talerzach, nie jest dziełem przypadku.