Poziom trudności
Posiłek
Pokaż więcej
Danie
Pokaż więcej
Diety
Pokaż więcej
Kuchnia
Pokaż więcej

Joanna Płaza

Joanna Płaza
mgr inż. Towaroznawstwa i Dietetyki, miłośniczka gotowania od 12-tego roku życia Uniwersytet Morski w Gdyni

Nazywam się Joanna Płaza, jestem magistrem inżynierem Towaroznawstwa i Dietetyki. Moja przygoda z gotowaniem rozpoczęła się, gdy miałam 12 lat, jednak od małego zawsze towarzyszyłam Mamie i Babci w kuchni, pomagając im w prostych czynnościach. Szybko okazało się, że gotowanie i próbowanie nowych przepisów sprawia mi ogromną przyjemność. W tym samym czasie moim drugim zainteresowaniem była chemia a moją uwagę coraz mocniej przykuwała medycyna. Łącząc te trzy pasje wybrałam studia towaroznawcze, gdzie skupiłam się głównie na towaroznawstwie spożywczym, a moją specjalizacją jest żywienie i dietetyka.

Obecnie pomagam pacjentom w trakcie redukcji masy ciała, uprawiającymi sport, ale przede wszystkim skupiam się na leczeniu chorób dietozależnych, układaniu jadłospisów i zaleceń dla osób z zaburzeniami hormonalnymi i chorobami układu pokarmowego. Cały czas biorę udział w kursach aby poszerzać swoją wiedzę z zakresu tych chorób i zaburzeń. Każdy jadłospis jest przygotowany indywidualnie, uwzględniając wszystkie Państwa preferencje i wykluczenia. Dostosowany jest również do Państwa możliwości czasowych.

W wolnych chwilach wciąż kocham gotować, układać nowe przepisy, dopracowywać te już istniejące i dzielić się moimi daniami z rodziną i przyjaciółmi. Oprócz tego uwielbiam sztukę i rękodzieło. W wolnych chwilach rysuję, maluję, fotografuję, tworzę biżuterię, odnawiam meble oraz tworzę ozdoby i dekoracje.

Artykuły przygotowane przez Joannę Płazę