Opublikowano: 15.04.2024 r., 17:12
|
Autor:
Paulina Zambrzycka
Chcesz zaskoczyć swoich gości nietypowym daniem? Warto przygotować dla nich pyszne babeczki. Nie zawsze potrawa ta musi być serwowana na słodko. Co powiesz na wytrawną wersję babeczek? Sprawdź 5 prostych pomysłów na poczęstunek w formie muffinek na słono.
Przepis na wytrawne babeczki jest bardzo prosty do przygotowania. Świetnie poradzą z nim sobie nawet początkujący w gotowaniu. Danie jest smaczne, zdrowe i sycące.
Muffinki doskonale sprawdzą się na poczęstunek dla gości, ale też jako posiłek na śniadanie lub kolację. Możesz zrobić ich więcej, a następnie spakować do pracy na lunch. Babeczki znakomicie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.
To świetny pomysł na przekąskę dla gości. Babeczki co prawda nie są w pełni wytrawne, bo znajduje się w nich czekolada. Jednak w połączeniu z warzywem, jakim jest cukinia, muffinki zyskują niesamowity smak i aromat.
Babeczki z cukinią są proste do przygotowania. Składniki konieczne do upieczenia potrawy znajdziesz w większości sklepów spożywczych. Warto dodać, że cukinia jest lekkostrawnym warzywem. Warto więc od czasu do czasu przygotować przepis, aby przemycić do diety wartościową cukinię i znajdujące się w niej witaminy.
Babeczki szpinakowe na pewno pozytywnie zaskoczą twoich gości. Są sycące i pożywne dzięki obecności sera feta, jaj i szpinaku. To również prosta i smaczna przekąska na diecie redukcyjnej.
Do przygotowania muffinek warto wykorzystać świeży szpinak – wystarczy go lekko poddusić. Babeczki są zdrowe, więc poleca się włączyć je do zbilansowanej diety. Dzięki gęstym odżywczo składnikom danie na długi czas zaspokoi głód.
Twoi goście kochają pizzę i chcesz ich zaskoczyć oryginalnym daniem? Jeśli nie masz ochoty zamawiać klasycznej pizzy, przygotuj wytrawne muffiny o smaku pizzy! Babeczki nadziane warzywami, mięsem i serem na pewno im zasmakują.
Słone muffinki o smaku pizzy są proste do przygotowania. To przepyszne danie chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Wybornie smakują z dodatkiem ketchupu albo domowego sosu czosnkowego.
To fantastyczna propozycja na sycącą przekąskę dla gości. Babeczki wykonane są z prostych składników, a ich smak jest niesamowity. Dzięki dodatkowi warzyw potrawa jest też bardzo zdrowa.
Muffinki warto przygotować z boczkiem wędzonym bez kości, papryką czerwoną, cebulą i szpinakiem. Doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.