Kolacja na 20 stycznia – 4 łatwe przepisy
Nie masz pomysłu na kolację 20 stycznia? Sprawdź cztery przepisy, które są łatwe w przygotowaniu. Pomysły te nie wymagają ani ogromnej ilości składników, ani dużego nakładu czasu. Wypróbuj nasze przepisy i przekonaj się, że pożywna kolacja wcale nie musi być skomplikowana.
Z tego artykułu dowiesz się:
Odkryj egzotyczny smak bez wychodzenia z domu!
Szakszuka po meksykańsku to aromatyczne danie, które zachwyca smakiem. Dzięki papryce chili, kuminowi i fasoli czerwonej przeniesiesz się na kolację do Meksyku – bez wychodzenia z domu.
Szakszukę możesz serwować z chrupiącym pieczywem lub tortillą. Jej przygotowanie zajmuje do 30 minut, dzięki czemu możesz cieszyć się ciepłym posiłkiem, nawet gdy masz mniej czasu na zrobienie wykwintnej kolacji.
Nie tylko syci, ale też pięknie wygląda
Tarta z kurczakiem i warzywami to wspaniałe połączenie smaku, cennych wartości odżywczych i prostoty przygotowania. Soczysty kurczak, chrupiące warzywa i aksamitna masa serowo-śmietanowa w połączeniu z kruchym ciastem tworzą doskonałą harmonię.
Potrawa pięknie prezentuje się na talerzu. Tarta doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jeśli po kolacji coś zostanie, danie sprawdzi się również na drugi dzień np. jako lunch do pracy.
Sałatka, która zachwyca smakiem
Sałatka z granatem i kurczakiem to bardzo pożywne danie. Soczyste kawałki kurczaka ze słodko-kwaśnymi ziarenkami granatu tworzą orzeźwiającą całość. To idealna propozycja na lekką kolację.
Przygotowanie sałatki jest proste i szybkie. Potrawa jest dowodem na to, że zdrowe jedzenie może być zarówno smaczne, jak i atrakcyjne wizualnie.
Tę kolację zrobisz w 20 minut!
Naleśniki z tuńczykiem to doskonała propozycja na szybką, pożywną kolację. Tuńczyk w połączeniu z delikatnym ciastem naleśnikowym stanowią wyśmienite danie. Można spożywać je zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Tuńczyk z puszki z serem edamskim i pomidorami tworzą doskonałą kompozycję, pełną cennych wartości odżywczych. Danie można modyfikować na różne sposoby, np. dodając ulubione przyprawy.