Na początek najbardziej popularne mięso w polskiej kuchni, czyli piersi z kurczaka. Tak przygotowane mięso z dodatkiem aromatycznego sosu cytrynowego na bazie śmietanki i oliwy znacząco podbija smak już pysznego mięsa. Koniecznie wypróbuj to rozwiązanie.
Cytrusy nie tylko do wody — poznaj przepisy na... zaskakujące obiady
Kurczak w sosie cytrynowym
Kurczak w pomarańczach
Jeśli lubisz pieczone udka z kurczaka, to koniecznie wykonaj je z dodatkiem pomarańczy. To danie sprawia, że udka nabierają głębszego smaku, a ich zapach i aromat skusi nawet najtwardszego niejadka.
Zupa cytrynowa
Z cytryn możesz wykonać również pyszną, orzeźwiającą zupę. Choć brzmi bardzo owocowo, to nie ma nic wspólnego ze standardową zupą kompotową z makaronem. Tutaj wykorzystasz również piersi z kurczaka, warzywa korzeniowe oraz ryż. Koniecznie przekonaj się, jak jest smakowita.
Krem z dyni z pomarańczą
Jeśli lubisz zupy krem, to przygotuj zupę z dyni z dodatkiem pomarańczy. Taka zupa rozgrzeje cię, ale co najciekawsze w krajach bliskowschodnich to właśnie takie rozgrzewające dania spożywa się w najbardziej gorące dni. Wewnętrzne rozgrzanie powoduje, że mniej odczuwamy zewnętrzne ciepło. Jeśli nie wierzycie, to wypijcie kiedyś gorący napar z mięty podczas upału. Orzeźwienie gwarantowane!
Kaczka w pomarańczach
Sos cytrynowy do łososia
Zobacz podobne newsy
-
Woda z cytryną nie odchudza? Musisz to wiedzieć
-
Nie tylko sok - poznaj 6 pomarańczowych przepisów
-
Gorąca herbata z cytryną? NIE! Tych 5 produktów absolutnie nie łącz ze sobą w kuchni
-
Lemoniada nie tylko cytrynowa! Poznaj aż 8 zaskakujących przepisów
-
Nosisz aparat ortodontyczny? Te dania są dla ciebie
-
Piwo bezalkoholowe najlepszym sposobem na nawodnienie w upalne dni? Przekonaj się sam