Boczek w tych zestawieniach to najlepszy dodatek - 5 pysznych propozycji na fajne dania

Boczek - tłuste mięso, które idealnie wzbogaca smak potraw. Możesz z niego zrobić znakomitą wędlinę, ugotować na nim solidną zupę albo przygotować zapiekanki. Zapraszamy po dawkę genialnych przepisów z wykorzystaniem boczku! Te propozycje sprawią, że odkryjesz boczek na nowo. Możesz spróbować ciekawego podania jajek oraz przygotować prostą sałatkę. Zainspirujesz się także pomysłami na obiad - ciasto francuskie, zupa czy pierogi, jakich nigdy w życiu nie próbowałaś? Koniecznie zajrzyj i sprawdź, co na ciebie czeka.
Z tego artykułu dowiesz się:
Zaczynamy na bogato
Tosty, pyszny bekon, jajka w koszulce i ten sos - takie danie zrobi wielkie wrażenie na osobie, której to zaserwujesz. Jajka po benedyktyńsku to potrawa, która zawiera dosyć proste składniki, jednak podanie ich sprawia, że aż chce się jeść. Przepis ten należy do naprawdę bardzo ciekawych i wartych spróbowania.
Prosta sałatka
Z niecodziennej propozycji przechodzimy do czegoś banalnego. Ziemniaki, boczek, ogórek, cebula i smakowite dodatki, takie jak musztarda czy majonez sprawiają, że wykonanie jej jest łatwe. Taka sałatka jest doskonałą na każdą okazję. Przez zwykły, codzienny posiłek po różne spotkania, na przykład przy grillu - po prostu smacznie i swojsko.
Ciekawy obiad
Pierś z kurczaka kojarzy się tylko z kotletami? To może czas spróbować czegoś innego? Na przykład taki filet z kurczaka posmarowany pesto i zawinięty w boczek będzie idealnie komponował się z ciastem francuskim. To jest genialna propozycja, która wspaniale urozmaici codzienne posiłki.
Wyśmienita zupa
Kremowa zupa dyniowa w towarzystwie takich dodatków to prawdziwy raj dla podniebienia. W tej zupie jest wszystko, czego potrzeba. Będzie to doskonały pomysł na posiłek na każdy dzień, ale też sprawdzi się świetnie na różnych uroczystościach. Masz gwarancję prośby o dokładkę od każdego domownika!
Tych pierogów nigdy nie jadłaś
Na koniec prawdziwa bomba! Pierogi z zielonymi brzegami zaskakują już od samego początku - swoim wyjątkowym wyglądem. Prezentują się pięknie i wyróżniają zielonym kolorem brzegów. Jednak wnętrze zaskakuje. Takiego farszu jeszcze na pewno nie jadłaś. Spróbuj sama przygotować te pierogi - nie zawiedziesz się.