Lunch box w nowej odsłonie – spróbuj babeczek, które robią furorę w internecie!

Muffinki raczej przygotowuje się w słodkiej wersji jako pyszny deser. Mamy dla ciebie 5 prostych przepisów na babeczki w wersji wytrawnej. Są idealne na drugie śniadanie do szkoły albo do pracy. Będzie to też ciekawa opcja na smaczną kolację albo śniadanie. Zajrzyj koniecznie dalej, jeśli chcesz zobaczyć nasze ciekawe propozycje na babeczki w słonej odsłonie. Będzie coś dla każdego, także dla osób na keto albo wegetariańskiej diecie.
Z tego artykułu dowiesz się:
Ze szpinakiem
Proste babeczki z dodatkiem szpinaku oraz sera feta mają puszystą konsystencję, którą zawdzięczają dodatkowi tłuszczu. Są super wegetariańską propozycją na babeczkę idealną do lunch boxa. Tak przygotowane babeczki będą fajnym sposobem na smaczne drugie śniadanie dla twoich pociech, które będą mogli wziąć ze sobą do szkoły. Smakują dobrze także na zimno, więc będą się nadawały na wynos. Smakują wyśmienicie!
Low carb
Jeżeli ograniczasz nieco węglowodany, te babeczki wytrawne to strzał w 10. Nie dość, że smakują fantastycznie, to jeszcze ich przygotowanie to chwila. Idealne połączenie składników sprawia, że babeczki wytrawne są aromatyczne. Duża zawartość białka zapewnia sytość, więc to może być bardzo dobry pomysł na wartościową i sycącą kolację. Ze względu na to, że jest tutaj ser mozzarella, najlepsze będą na gorąco.
Zielono-czerwone
Kolejna propozycja na nisko węglowodanowe babeczki - te ze szpinakiem i papryką. Nie ma tu dodanej mąki, więc będą idealnym rozwiązaniem, gdy potrzebujesz ograniczyć węglowodany. Takie babeczki będą dobre także na zimno, więc spakuj je do pudełka i zabierz ze sobą do pracy. Są wartościowe, a kolory sprawiają, że chce się jeść. To fajna, niskokaloryczna przekąska, świetna na kolację.
Keto
Szukasz babeczek wytrawnych odpowiednich na dietę keto? Oto one. Proste składniki, w których jest znikoma ilość węglowodanów zagwarantują fajny sposób na sycące danie. Dania bez węglowodanów lub bez mąki też mogą być pyszne, a to jest właśnie przykład. Muffinki jajeczne przygotujesz w bardzo prosty sposób, a dodanie do nich warzyw takich jak papryka, cebula i szpinak daje super smak, a także fajne walory zdrowotne.
Wege
Bogactwo warzyw sprawia, że muffinki warzywne mają niezwykle dużo błonnika i zapewniają większą sytość. Dodatek sera żółtego nadaje super smak, a przy okazji też bardzo fajnie urozmaica strukturę muffinek. Takie muffinki są dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno. Zrobisz je w prosty sposób i możesz otrzymać ciekawą alternatywę dla zwykłych kanapek, które jesz na co dzień. To na pewno będzie ciekawe oderwanie od klasycznych przekąsek.