Ten sekretny składnik wszystko zmienia. Pączki smakują obłędnie!

Tłusty Czwartek to święto, którego nie wypada obchodzić bez pączków. Mimo że tradycyjne przepisy na pączki znane są od lat, istnieją składniki, które mogą całkowicie odmienić ich smak. Dzięki nim pączki są delikatniejsze i bardziej aromatyczne. Jakie to składniki? Sprawdź!
Z tego artykułu dowiesz się:
Serek, który sprawi, że pączki będą puszyste
W tym przepisie na pączki sekretnym składnikiem jest serek homogenizowany. To właśnie on nadaje pączkom wyjątkową lekkość i puszystość. Dzięki serkowi homogenizowanemu ciasto robi się delikatne i wilgotne, a pączki długo zachowują świeżość.
Pączki nie wymagają ani drożdży, ani długiego wyrastania. Wystarczy wymieszać składniki, uformować kulki i usmażyć je na złoty kolor. Gotowe pączki oprósz cukrem pudrem lub nadziej ulubioną konfiturą.
Pączki na mące kokosowej
To świetna opcja dla osób będących na diecie keto! Pączki na mące kokosowej stanowią alternatywę dla tradycyjnych wypieków – są lekkie, puszyste i bezcukrowe.
Sekretnym składnikiem nadającym pączkom delikatności jest wspomniana mąka kokosowa. Dzięki niej pączki nie tylko cudownie pachną, ale są też niskowęglowodanowe. Ciasto na pączki przygotujesz w kilka minut. Gotowe posyp erytrolem lub polej roztopioną czekoladą bez cukru.
Wilgotne pączki dzięki jednemu składnikowi
Sekretnym składnikiem tych pączków, dzięki któremu ciasto jest miękkie i delikatne, jest jogurt naturalny. Sprawia on, że pączki są lekkie, wilgotne i puszyste.
Wystarczy połączyć kilka składników, uformować pączki i usmażyć na złoto. Gotowe pączki możesz posypać cukrem pudrem, polać domowej roboty lukrem lub nadziać ulubionym dżemem. Efekt będzie oszałamiający – przekonaj się!