Dziennikarze sprawdzili, skąd pochodzi pieczywo w Dino. Robią to zupełnie inaczej niż wszyscy

Pieczywem określamy wyroby wypiekane z mąki, wody i soli i innych dodatków. Taki produkt towarzyszy diecie Polaków na każdym kroku. Przez poranne kanapki, śniadaniówki do pracy lub szkoły, po dodatek do zup, sałatek czy innych dań na ciepło. Chleby i bułki to nieodłączny element naszego żywienia. Jednak, czy wiesz, skąd w popularnym sklepie Dino pochodzi pieczywo, które kupujesz? Odpowiedź może zaskoczyć.
Od ponad 25 lat w całej Polsce
Pierwsze markety Dino powstała w 1999 roku na terenie województwa wielkopolskiego. To wówczas powstała idea sklepów, które miały być „Najbliżej Ciebie” – czyli polskiego klienta. Przez lata, aż do dzisiaj, systematyczna praca polegająca m.in. na rozwoju sieci w nowych lokalizacjach przyczyniła się do powstania ponad 2700 placówek rozmieszczonych w całej Polsce i zalicza się ją do jednej z najszybciej rozwijających się sieci supermarketów.
Jak można przeczytać na stronie sieci Dino „Satysfakcja Klientów jest dla nas najważniejsza, dlatego za cel stawiamy sobie świeżość i dobrą jakość oferowanych towarów”. Dlatego też sieć Dino od ponad 25 lat pracuje również nad stałym podnoszeniem jakości oferowanych produktów oraz komfortem robienia zakupów przez klientów.
Dopracowana przez lata sieć logistyczna sprzedawanych w Dino produktów spożywczych, chemicznych i kosmetycznych sprawia, że zawsze na czas we wszystkich sklepach pojawiają się m.in. świeże produkty takie jak np. pieczywo.
Współpraca na najwyższym poziomie
Sieć Dino oferuje bardzo bogatą ofertę pieczywa w postaci chlebów, bułek, wypieków słodkich, a także wytrawnych, pieczonych przekąsek. To powoduje, że wielu konsumentów wybierając się na zakupy do Dino z pewnością znajdzie produkt, który da mu wiele satysfakcji.
Wraz z rosnącą świadomością konsumentów o produktach spożywczych, zwiększyła się również wiedza na temat tego, w jaki sposób zawsze świeże pieczywo może pojawiać się w sklepach. Jest to ważna wiedza, ponieważ według danych z 2018 roku przeciętny Polak zjada ok. 45 kg pieczywa rocznie. Czyli konkretna ilość jedzenia, mająca realny wpływ na zdrowie.
Jednak sieć sklepów Dino, która szczyci się bogatą ofertą pieczywa, może pochwalić się również jeszcze jednym pozytywnym aspektem — współpracą z lokalnymi piekarniami!
Sieć Dino, jak można przeczytać na ich stronie, stawia na wysoką jakość i świeżość produktów, a właśnie współpraca z lokalnymi piekarniami zdecydowanie pozwala na oferowanie świeżego pieczywa o prawdziwie domowym smaku.

Prosty skład = jakość i smak
W sieci sklepów Dino znajdziemy różne rodzaje chleba oraz bułek. Zakupić możemy m.in. produkty pszenno-żytnie takie jak chleb Grodzki, chleb wieloziarnisty, czy zwykły chleb pszenno-żytni. Dla osób mających problemy z gospodarką węglowodanową najlepszym wyborem będzie chleb żytni 100% 5 ziaren, który również świeży możemy kupić właśnie w Dino.
Choć wypieki te różnią się smakiem i użytymi składnikami to wszystkie je łączy jedno – prosty skład i czysta etykieta, czyli informacja o tym, że nie zawierają substancji konserwujących, emulgatorów, stabilizatorów, substancji zagęszczających, aromatów ani środków spulchniających. Dla osób o wysokiej świadomości żywieniowej to szczególnie ważne.
Jak się okazuje, nie tylko chleb sprzedawany w Dino może poszczycić się prostym składem. To samo dotyczy również sprzedawanych bułek m.in. kajzerek, paluchów pszennych śniadaniowych, paluchów pszennych graham, bułki pszenno-żytniej z ziarnami czy bułki Poznańskiej.
Warto wiedzieć, co w swojej ofercie mają okoliczne sklepy oraz z jakich źródeł produktów korzystają. Dzięki temu można podejmować świadome decyzje podczas zakupów.
Źródło:
- https://marketdino.pl/kategoria/pieczywo
- https://marketdino.pl/o-nas
- https://www.kierunekspozywczy.pl/artykul,50085,ile-kilogramow-chleba-zjadamy-rocznie.html