Ciekawostki
-
Do czego służy japoński nóż Santoku? Idealny do sushi i nie tylko
-
Sposoby z całego świata na radzenie sobie z upałem
-
Sposób na dokładnie umycie kurek - koniec ze zgrzytającym piachem w zębach
-
Lato to czas przetworów. Co możesz ususzyć, ukisić i zakonserwować, by najlepiej wykorzystać ten sezon?
-
Dodałam to do rosołu, smak jest nie do opisania!
-
Odchudzająca kawa? Wystarczy dodać ten składnik, a zadbasz o swoje zdrowie
-
Zamiast śmietany dodaj ten składnik do pomidorowej i zachwyć swoją rodziną
-
Pomysły na smaczne (i nie tylko) podarunki dla gości weselnych
-
Ziemniaki, które się nie rozgotują? Wystarczy dodać ten składnik podczas gotowania
-
Boisz się wzdęć po zjedzeniu bobu? Zastosuj te triki i jedz bób bez strachu!
-
To zioło jest na każdym kroku, a daje tyle dobra – tylko korzystać
-
Zamiast żelfixu zastosuj trik naszych babć i ciesz się domowym dżemem
-
Ten składnik jest niezbędny do zupy ogórkowej, aby domownicy byli zachwyceni
-
Dodałam to do kapusty i zrobiłam najlepszą surówkę do obiadu
-
Idealne ogórki kiszone? Tylko jeśli stosujesz te 9 wskazówek
-
Ryż – co robisz nie tak przy gotowaniu i przechowywaniu?
-
Airfryer – najnowszy hit czy totalny kit?
-
Na czekoladzie jest biały nalot. Czy można ją zjeść?
-
Kapusta młoda, późna, czerwona, włoska czy pekińska - czym się różnią?
-
Prawdopodobnie codziennie jesz ten najpopularniejszy alergen 2024 r. - sprawdź, co może ci szkodzić
-
Jak bezpiecznie przechować pozostałości z grilla, by nie wylądowały w koszu?
-
Czy młode ziemniaki są zdrowsze i mniej kaloryczne niż ich starsza wersja?
-
Czy tylko mięsa i warzywa można grillować? Jedna z propozycji cię zaskoczy
-
Tych błędów podczas grillowania nie popełniaj!
-
"Moja sałatka jest gorzka!" Nie przesadzaj z ilością TEGO składnika!
-
Fakty i mity na temat suszonych owoców - jednak nie takie kaloryczne?
-
Trzy widelce, cztery noże? Co do czego to wszystko służy?
-
Jedzeniowy savoir-vivre, czyli co może cię zaskoczyć podczas dalekich podróży
-
Elegancja-Francja, czyli savoir-vivre przy stole. Które z tych zachowań królują w twoim domu?
-
6 tys. zł za tańczący Thermomix?! To nie żart – musisz go pilnować lub ponieść dodatkowe koszty
-
#zerowaste – domowy ogródek z resztek
-
Wąchać, patrzeć czy jeść? A może wszystko naraz? Poznaj jadalne kwiaty
-
Jak gotować warzywa, by nie traciły koloru? Sprawdź te triki
-
Kochasz ciasta, ale nie lubisz ich piec? Przygotuj ich wersję w pucharku - nr 4 na pewno cię zaskoczy
-
Zioła, które warto teraz wysiać - proste uprawy na parapecie lub balkonie
-
Mój roczniak chętnie je krewetki na winie - czy potrawy na alkoholu mają procenty?
-
Będziesz w szoku, do czego się nada! Niestandardowe wykorzystanie Thermomixa w domu
-
Czym zastąpić sól w kuchni? Aż 9 zdrowszych zamienników, o których być może nie znasz
-
Jedni ją kochają, inni nienawidzą... Dlaczego kolendra smakuje jak mydło?
-
Rozpoznasz swój region Polski? Poznaj tradycyjne dania jedzone w Wielkanoc
-
Banan z ketchupem i inne dziwne połączenia smakowe - odważysz się ich spróbować?
-
Twarde masło? To już nie problem!
-
Mole spożywcze - wojna, którą możesz wygrać z tymi poradami
-
Nowalijki - co to jest i z czym to się je?
-
Deska przekąsek to tylko jedzenie czy już sztuka?
-
Tanghulu, czyli szklane owoce – najnowszy hit TikToka
-
Z tymi produktami nie grozi ci „bad hair day”. Poznaj kosmetyki do włosów, które masz w swojej kuchni
-
Biegunka po alkoholu - dlaczego to częste zjawisko?
-
Fit bita śmietana - nie uwierzysz, z czego jest zrobiona...
-
Obiad tańszy niż zupka chińska? Ugotowała 3 różne obiady za mniej niż 1 zł każdy
-
Przesilenie wiosenne? Zobacz, czy i ciebie może dopaść
-
Chipsy z makaronu??? Nie wyrzucaj rozgotowanego makaronu, uratuj go w prosty sposób!
-
"Kiedyś mogłam pozwolić sobie na drogie jedzenie z restauracji, teraz kupuję sklepowe, tanie substytuty."
-
Kremowy omlet z TikToka – sprawdź jak go zrobić