Ciekawostki
-
Nie rozmrażaj w ten sposób mięsa - to duży błąd!
-
Czy orzechy mogą pomóc w zapobieganiu otyłości?
-
Dlaczego mięso rozmraża się w zimnej wodzie? Czy to bezpieczne?
-
Najzdrowsze dodatki do kanapek - na pewno masz je w lodówce
-
Ile razy można rozmrażać mięso? Teoretycznie w nieskończoność
-
Krojenie ziemniaków do gotowania - czy faktycznie ma sens?
-
Czy jedzenie lekko niedogotowanych ziemniaków jest bezpieczne?
-
Jędrne i smaczne ziemniaki po ugotowaniu - wystarczy, że wykorzystasz ten trik!
-
"Łosoś z arbuza" stał się tematem politycznym. Znamy przepis na to danie!
-
Czy dodajesz wystarczającą ilość jajek na 1 kg mielonego mięsa? Sprawdź koniecznie!
-
Kefir, maślanka i jogurt naturalny - czy faktycznie są takie zdrowe?
-
Odpadki z kuchni, które uratują twoje rośliny
-
"Wczorajsze" ziemniaki smakują wspaniale, jeśli odpowiednio je wykorzystasz!
-
Czym smarować kanapki? Mamy aż 12 zdrowych propozycji!
-
Owoce odmładzają? Jedz te konkretne, by opóźnić procesy starzenia
-
Spleśniał ci zakwas buraczany? To przez te błędy, które zapewne popełniasz
-
Kapuśniak z tym składnikiem rozkocha w sobie wszystkich domowników
-
Kulinarne wojenki, czyli jedzenie łączy i też trochę dzieli. Sprawdź, po której stronie stoisz
-
Nie masz bułki tartej? Do panierowania kotletów nie jest w ogóle potrzebna!
-
Do czego służy czwarta strona tarki? Ona bardzo wiele ułatwia!
-
Do czego służy japoński nóż Santoku? Idealny do sushi i nie tylko
-
Sposoby z całego świata na radzenie sobie z upałem
-
Sposób na dokładnie umycie kurek - koniec ze zgrzytającym piachem w zębach
-
Lato to czas przetworów. Co możesz ususzyć, ukisić i zakonserwować, by najlepiej wykorzystać ten sezon?
-
Dodałam to do rosołu, smak jest nie do opisania!
-
Odchudzająca kawa? Wystarczy dodać ten składnik, a zadbasz o swoje zdrowie
-
Zamiast śmietany dodaj ten składnik do pomidorowej i zachwyć swoją rodziną
-
Pomysły na smaczne (i nie tylko) podarunki dla gości weselnych
-
Ziemniaki, które się nie rozgotują? Wystarczy dodać ten składnik podczas gotowania
-
Boisz się wzdęć po zjedzeniu bobu? Zastosuj te triki i jedz bób bez strachu!
-
To zioło jest na każdym kroku, a daje tyle dobra – tylko korzystać
-
Zamiast żelfixu zastosuj trik naszych babć i ciesz się domowym dżemem
-
Ten składnik jest niezbędny do zupy ogórkowej, aby domownicy byli zachwyceni
-
Dodałam to do kapusty i zrobiłam najlepszą surówkę do obiadu
-
Idealne ogórki kiszone? Tylko jeśli stosujesz te 9 wskazówek
-
Ryż – co robisz nie tak przy gotowaniu i przechowywaniu?
-
Airfryer – najnowszy hit czy totalny kit?
-
Na czekoladzie jest biały nalot. Czy można ją zjeść?
-
Kapusta młoda, późna, czerwona, włoska czy pekińska - czym się różnią?
-
Prawdopodobnie codziennie jesz ten najpopularniejszy alergen 2024 r. - sprawdź, co może ci szkodzić
-
Jak bezpiecznie przechować pozostałości z grilla, by nie wylądowały w koszu?
-
Czy młode ziemniaki są zdrowsze i mniej kaloryczne niż ich starsza wersja?
-
Czy tylko mięsa i warzywa można grillować? Jedna z propozycji cię zaskoczy
-
Tych błędów podczas grillowania nie popełniaj!
-
"Moja sałatka jest gorzka!" Nie przesadzaj z ilością TEGO składnika!
-
Fakty i mity na temat suszonych owoców - jednak nie takie kaloryczne?
-
Trzy widelce, cztery noże? Co do czego to wszystko służy?
-
Jedzeniowy savoir-vivre, czyli co może cię zaskoczyć podczas dalekich podróży
-
Elegancja-Francja, czyli savoir-vivre przy stole. Które z tych zachowań królują w twoim domu?
-
6 tys. zł za tańczący Thermomix?! To nie żart – musisz go pilnować lub ponieść dodatkowe koszty
-
#zerowaste – domowy ogródek z resztek
-
Wąchać, patrzeć czy jeść? A może wszystko naraz? Poznaj jadalne kwiaty
-
Jak gotować warzywa, by nie traciły koloru? Sprawdź te triki
-
Kochasz ciasta, ale nie lubisz ich piec? Przygotuj ich wersję w pucharku - nr 4 na pewno cię zaskoczy